Onze Werkwijze

“Paula was oprecht betrokken en had alle aandacht voor ons als nabestaanden, zelfs na de crematie. ” – Fred en Chantal, Huissen

In liefde loslaten

‘De dood hoort bij het leven’, zegt men wel eens. Een verlies is vaak intens droevig, maar gelukkig is er ook vaak zoveel om dankbaar op terug te kijken. In onze werkwijze willen we dat ook graag benadrukken. Hoe heeft je geliefde geleefd? Hoe neem je gepast afscheid? Hoe doe je eer aan alle onvergetelijke herinneringen? Vanuit de overtuiging dat een afscheid dat écht klopt troostrijk werkt, staan we graag voor je klaar om dit samen te realiseren. Zo kan je een dierbare in liefde loslaten.

Nooit gedacht dat een afscheid zo mooi kon zijn…’

Deze uitspraak verwacht je wellicht niet, maar we krijgen deze feedback vaker. Door met aandacht een afscheid vorm te geven, vaak met een dosis creativiteit, kan een uitvaart prachtig zijn. Waarom zou je het afscheid niet in jullie favoriete restaurant organiseren, als deze plek altijd zo fijn aanvoelde? Is een vakantiefoto of geliefd schilderij wellicht mooi voor op de rouwkaart? Past een drankje en een hapje misschien beter dan koffie na afloop? Of is een afscheidsborrel in plaats van een ceremonie met sprekers meer gewenst? Het zijn allemaal mogelijkheden, allemaal ideeën waarbij in alles geldt: wat past bij jou, wat past bij jullie, is goed en vormt de leidraad.

”Fijn dat we altijd terecht konden, met welke vraag dan ook.’

Natuurlijk: in tijden van rouw en verlies dienen veel vragen aan. Die houden niet op na kantoortijd. Vragen zijn er voordat een overlijden nog plaats moet vinden, ze zijn er in de week van de uitvaart en ook in de periode daarna. Bij ons kun je 24 uur per dag terecht met al je vragen. In de week van de uitvaart word je begeleid door één vaste uitvaartbegeleidster. Wij staan voor je klaar, de lijntjes zijn kort en laagdrempelig. Ook ná de uitvaart helpen we waar nodig. De uitvaart sluiten we graag samen af door enkele weken nadien langs te komen voor een nagesprek.

Onze Nazorg

Afscheid nemen stopt niet na de uitvaart. Rouw evenmin. Er moet vaak veel geregeld worden om de nalatenschap af te wikkelen. Bovendien is het verlies des te voelbaar, ná de uitvaart. Als het écht stil wordt, begint het proces van rouw; iets dat voor ieder mens anders is en anders voelt.

Verzorging overledene

Aster uitvaartzorg heeft haar eigen overledenenverzorgers: ruim ervaren krachten die alle tijd nemen om een overledene zo waardig en mooi mogelijk op te baren. De laatste zorg kan thuis worden gegeven of in ons uitvaartcentrum; dag en nacht staat ons team hiervoor paraat.

Afscheidsceremonie

Afscheid nemen gebeurt van oudsher doorgaans met een (vorm van) ceremonie. Vroeger was een uitvaart vooral kerkelijk getint, tegenwoordig zijn de vormen heel divers. Ieder mens is immers uniek, daarom mag een afscheid daarvan een weerspiegeling zijn.

Catering

Het samenzijn na een ceremonie, bijpraten en condoleren, wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Vroeger was de ‘koffietafel’ een vast gegeven: meestal werd er koffie/thee, soep en broodjes geserveerd. Vandaag de dag zien we meer variatie en wordt de catering helemaal op maat verzorgd