Aster Uitvaartzorg Facebook Aster Uitvaartzorg Twitter Aster Uitvaartzorg Emailadres

'Een afscheid als troostrijke herinnering'

Neem gerust contact met ons op

Uitvaartverzekering

‘Ik vond het een prachtige uitvaart… helaas ben ik verzekerd bij een andere partij…’

Een letterlijke reactie na een afscheid die wij mochten verzorgen. Fijne positieve feedback, maar het vroeg wel om enige toelichting. Je bent namelijk altijd vrij om een keuze te maken voor een uitvaartonderneming die een uitvaart verzorgt. Ook al is er sprake van een uitvaartverzekering en doet een polisblad anders vermoeden: de keuze ligt bij jou.

Aster uitvaartzorg is onafhankelijk en niet aangesloten bij enige partij. Wij kunnen en mogen daarom werken met alle polissen, ook die van jou of je overleden dierbare. Er zijn twee soorten verzekeringen, wat je na kunt lezen op jouw polis:

  1. Een kapitaalverzekering: dit is een verzekering waarbij na overlijden een vast bedrag wordt uitgekeerd, een som die naar eigen inzicht kan worden besteed aan de uitvaart.
  2. Een naturaverzekering, ook wel ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’ genoemd: in dit geval heeft de verzekeraar een pakket van diensten opgesteld, producten die kunnen worden afgenomen voor de uitvaart. Denk hierbij aan een standaard uitvaartkist, een vastgesteld aantal kaarten, laatste verzorging van de overledene, de opbaring, een begrafenis of crematie. Hierbij is het wel zo, dat de verzekeraar veel van deze producten al vooraf heeft bepaald: zo valt hier bijvoorbeeld alleen een uitvaartcentrum onder die door de verzekeraar is bepaald, en betreft het een crematorium of begraafplaats waarbij de verzekeraar is aangesloten. De diensten en producten zijn bij een naturaverzekering dus tot op zekere hoogte geregeld, maar de keuzevrijheid is beperkt. Catering, vaak een grote kostenpost, is meestal helemaal niet inbegrepen. Kies je anders of aanvullend dan aangegeven op de polis, dan dient dit zelf te worden bekostigd. Helaas kan dit nog wel eens in de papieren lopen.

Als je ons benadert om een uitvaart te verzorgen en er is sprake van een kapitaalpolis dan zal het bedrag worden uitgekeerd wat op de polis vermeld staat: dit wordt in overleg rechtstreeks aan ons uitgekeerd of aan jou of je nabestaanden als je dat prettiger vindt.

Als er sprake is van een naturaverzekering en wij regelen de uitvaart, dan zet de verzekeraar de polis om in een geldbedrag. Uitvaartverzekeraar Dela vergoedt in 2021 bijvoorbeeld een minimaal bedrag van €3572,-. Dit bedrag is dan vrij te besteden aan de uitvaart: jouw of jullie keuzes bepalen dan geheel de koers. Of het bedrag voldoende is voor de uitvaart is afhankelijk van de wensen, hierover zullen we open en eerlijk met je communiceren.

Wij stellen ons graag aan je voor…


Tessa Hendriks | Lees meer


Paula Meijer | Lees meer


Mieke Sanders | Lees meer


Richard Rikken | Lees meer