Kinderen en afscheid

‘Ik mocht oma’s kist versieren. Dat vond ik fijn. Het leek wel een schatkist!’ – Kailey, 5 jaar

‘Onze kinderen hebben, dankzij de aanpak van Paula, een fijn gevoel overgehouden aan de uitvaart. Daar hebben ze de rest van hun leven baat bij.’ – Karin, Bemmel

De tijd waarin kinderen werden weggehouden bij een uitvaart, ligt -gelukkig- weer ver achter ons. ‘Gelukkig’ durven we te stellen omdat onze ervaring is dat kinderen heel goed en mooi bij het proces van afscheid nemen kunnen worden betrokken. Kinderen geven vaak prima hun eigen grenzen aan en wanneer je ze open tegemoet treedt en uitlegt wat er gebeurt, kan een uitvaart ook voor hen een mooie ervaring zijn, ondanks het verdriet.

Ons team bestaat uit jonge ouders en ouders met volwassen kinderen; vanuit onze persoonlijke ervaringen én als professionals begeleiden we kinderen en hun gezin met liefde en betrokkenheid. We denken mee in (creatieve) vormen om kinderen een rol te laten spelen bij het afscheid. Daarnaast bieden we educatief materiaal zoals ‘Bo de beer neemt afscheid’: een prentenboek én kleurboekje inéén waarin jonge kinderen stapsgewijs wordt uitgelegd wat er bij een uitvaart gebeurt. In ons uitvaartcentrum in Elst hebben we tevens een kinderspeelkamer gerealiseerd: een fijne plek voor kinderen om zich even terug te trekken, te kleuren en te spelen.

Aster Uitvaartcentrum Huissen

Een sfeervol afscheidshuis, gelegen naast de Zandse Kerk. Een plek waar in alle rust en op eigen wijze afscheid genomen kan worden.

Crematorium FineVita Heteren

Een huiselijk crematorium, zeer geschikt om in kleine kring afscheid te nemen.

Graag stellen we je voor aan Mijs, onze lieve hond die veel in ons uitvaartcentrum in Elst aanwezig is. Ze brengt troost aan jong en oud en vormt af en toe een welkome afleiding…