Onze nazorg

Afscheid nemen stopt niet na de uitvaart. Rouw evenmin. Er moet vaak veel geregeld worden om de nalatenschap af te wikkelen. Bovendien is het verlies des te voelbaar, ná de uitvaart. Als het écht stil wordt, begint het proces van rouw; iets dat voor ieder mens anders is en anders voelt.

‘Mijn leven staat stil maar de wereld draait door… hoe kom ik verder nu mijn partner is overleden?’

Aster uitvaartzorg ondersteunt op diverse vlakken, ook ná het afscheid. Enige weken na de uitvaart komt de uitvaartleidster graag nog even langs om na te praten. Samen blikken we terug op het afscheid en praten voorzichtig over de tijd die komen gaat. Indien nodig kunnen wij je je gericht adviseren en doorverwijzen naar diverse therapeuten of coaches, die je precies bijstaan daar waar je dat nodig hebt. Ook wanneer deze behoefte pas veel later dan de uitvaart ontstaat, kan je altijd bij ons terecht voor advies.

Iedere derde zondag van de maand organiseren wij ‘Bakkie Troost‘ in Aster uitvaartcentrum in Elst, speciaal voor eenieder die een dierbare is verloren. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat de koffie en thee klaar, is er ruimte voor een goed gesprek en samenzijn. Zo mag het gemis, ook al is het maar voor even, wat worden verlicht.

Vier keer paar jaar organiseren we een Seizoenswandeling: een tocht door de natuur voor iedereen die een nabestaande heeft verloren. Via Nieuws vind je hierover meer informatie, ook over het aanmelden voor deze bijzondere en troostgevende wandelingen.

In het laatste weekend van november vinden de Herdenkingsavonden plaats: een mooie avond voor families die wij het jaar ervoor -of soms nog langer- hebben begeleid waarop zij hun overleden dierbare liefdevol kunnen gedenken. Een avond met woorden, muziek en licht, afgesloten met een kopje koffie. Via Nieuws volgt hier nadere informatie over.


Nalatenschapscoach

Wat de regelzaken betreft, heeft Aster uitvaartzorg een nauwe samenwerking met nalatenschapscoach Wendy Rutjes, wie kantoor houdt in ons uitvaartcentrum in Elst. Families voor wie wij een uitvaart verzorgen kunnen een kosteloos adviesgesprek aangaan met Wendy. Vaak wordt in één gesprek al heel veel duidelijk en kan Wendy je op weg helpen. Maar mocht meer begeleiding nodig zijn, dan behoort dat natuurlijk ook de mogelijkheden. Meer informatie over Wendy en haar werkwijze vind je ook op www.oikonomia.nu

Wij stellen ons graag aan je voor

Aster uitvaartzorg is in 2014 opgericht door Tessa Hendriks en in de loop der jaren uitgegroeid tot een hecht team van uitvaartspecialisten.