Na een overlijden

‘Eén telefoontje was voldoende, alles werd voor ons geregeld.’ Hans, Huissen

‘Zoals ik heb geleefd, zo mogen jullie afscheid van mij nemen…’

Na het overlijden dient er dit altijd eerst te worden vastgesteld door een arts. Vervolgens kan je contact met ons opnemen wanneer jij of jullie daar aan toe zijn, wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Bedenk vooral dat er geen haast is: mochten jullie even tijd nodig hebben om wat gebeurd is te laten landen, doe dat dan gerust.

Vervolgens zal één van onze uitvaartleidsters, Tessa, Paula, Caroline of Mincke, op een afgesproken tijdstip bij je langskomen. Samen bespreken we in alle rust wat er de komende tijd gaat gebeuren en wat er geregeld dient te worden. Hierbij liggen alle beslissingen bij jou, bij jullie. Wij zijn als het ware je gids in deze hectische tijd. We ondersteunen en adviseren, om zo sámen een uitvaart te organiseren geheel volgens wens.

In de dagen naar de uitvaart toe hebben we alle tijd. In het eerste gesprek worden de grote lijnen van de uitvaart uitgezet. Ook zullen we de overledene de laatste verzorging geven, en als je het fijn vindt mag je daarbij aanwezig zijn en zelfs helpen. In de volgende dagen gaan we in op de details en overige wensen. Wij zorgen ervoor dat de uitvaart precies wordt zoals je het mag verwachten: een eervol en warm afscheid, helemaal in stijl van je dierbare.


Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn tegenwoordig heel divers en bijna onbegrensd. Een afscheid kan plaatsvinden op een locatie die een bijzondere betekenis voor je heeft. Ook in de vormgeving van een rouwkaart, de keuze van een kist of de catering kunnen heel persoonlijke beslissingen worden genomen. Bloemen waar je dierbare van hield, muziek waar hij of zij graag naar luisterde: deel gerust jullie wensen of ideeën. Natuurlijk is de afscheidsceremonie of samenkomst ook onderwerp van gesprek. Gedurende de dagen die volgen zullen we hier stapsgewijs aan werken om zo tot een afscheid te komen die écht eer doet aan het leven van je overleden dierbare.

Kinderen en afscheid

‘Ik mocht oma’s kist versieren. Dat vond ik fijn. Het leek wel een schatkist!’ – Kailey, 5 jaar

Aster Uitvaartcentrum Huissen

Een sfeervol afscheidshuis, gelegen naast de Zandse Kerk. Een plek waar in alle rust en op eigen wijze afscheid genomen kan worden.

Crematorium FineVita Heteren

Een huiselijk crematorium, zeer geschikt om in kleine kring afscheid te nemen.