Afscheidsceremonie

Van een ceremonie met sprekers en muziek tot een informele bijeenkomst waarbij onderling herinneringen worden opgehaald… afscheid nemen kan in diverse vormen.

‘Herinneringen verbinden dat wat het oog niet meer kan zien’

Afscheid nemen gebeurt van oudsher doorgaans met een (vorm van) ceremonie. Vroeger was een uitvaart vooral kerkelijk getint, tegenwoordig zijn de vormen heel divers. Ieder mens is immers uniek, daarom mag een afscheid daarvan een weerspiegeling zijn.

Aster uitvaartzorg verzorgt allerhande types uitvaarten en we denken graag hierin mee. Zo kan je samen met je vaste uitvaartleidster een mooie en persoonlijke ceremonie ontwerpen met eigen muziek, sprekers en foto’s. Waar hulp nodig is om tot teksten te komen, helpen we graag mee. Door het vertrouwelijke contact dat in de week is ontstaan met de uitvaartleidster, kan zij zich goed invoelen en een ceremonie vormgeven die helemaal klopt. Tijdens de ceremonie kan de uitvaartleidster deze begeleiden, maar als je dit liever zelf doet is dat natuurlijk ook mogelijk.

Is een ceremonie niet helemaal passend dan zijn andere vormen ook mogelijk, zoals een informele uitvaart waarbij het samenzijn centraal staat en er af en toe een woordje wordt gesproken of samen naar een lied wordt geluisterd. En wat te denken van een bijeenkomst in de buitenlucht, in je eigen achtertuin of in de kantine van je favoriete voetbalclub? Mogelijkheden te over, ga gerust het gesprek hierover met ons aan.

Na een overlijden

‘Eén telefoontje was voldoende, alles werd voor ons geregeld.’ Hans, Huissen

Aster Uitvaartcentrum Huissen

Een sfeervol afscheidshuis, gelegen naast de Zandse Kerk. Een plek waar in alle rust en op eigen wijze afscheid genomen kan worden.

Crematorium FineVita Heteren

Een huiselijk crematorium, zeer geschikt om in kleine kring afscheid te nemen.