Reacties

Een uitvaart kan nog zo mooi of betekenisvol zijn, waar wij het voor doen zijn de families die verder moeten gaan met het gemis van hun geliefde dierbare. De reacties die wij ontvangen van nabestaanden vinden wij waardevol en leerzaam en daarom delen wij ze graag. Klik op de button van ‘Klanten Vertellen’ -helemaal onderaan deze pagina- of lees de reacties hieronder.

Fam. Onink

Tijdens het ziekbed van mijn moeder hebben we al contact gezocht met Tessa. Ze bracht ons op de hoogte van waar er aan moesten denken als het moment daar was. Wij gaven aan wat onze wensen waren en Tessa goot het in een mooi programma voor de uitvaart. Vooral de mogelijkheid om 24/7 bij mijn moeder te kunnen zijn op hun locatie, vond ik heel prettig. Het vertrouwen van de sleutelafgifte voelt goed! Tijdens de uitvaart waren de medewerkers professioneel, attent en meedenkend. Ook chapeau voor de jonge dragers die met alle eerbied hun werk deden! Naast Tessa hebben Marcel en Richard mijn moeder verzorgd. Ook hierbij was alles mogelijk. Eventueel meehelpen of toekijken was geen probleem en gebeurde met veel respect. Op mijn verzoek zijn er vingerafdrukken genomen. Ook hiervoor waren de spullen meegenomen. Als het nodig was werd er op gepaste wijze afstand gehouden. Er was ons volop tijd gegeven. De locatie in Elst is prachtig en heel licht. Dat maakt het condoleren ook een stuk minder zwaar beladen. Ik kan en wil Aster zeer zeker aanbevelen!!!

Hans en Rian

Een warm bad in moeilijke tijden…

Binnen een half jaar 2 uitvaarten regelen van (schoon)ouders. Best heftig. Maar wat kom je in een warm bad bij Aster. Van het eerste contactmoment tot uiteindelijk het ophalen van de urn. En alle tijd daartussen. Ze zijn vriendelijk, altijd bereikbaar, denken enorm mee en kijken naar de mogelijkheden om het voor iedereen een waardig afscheid te laten zijn. Zelfs als het een hele kleine uitvaart is weet Aster er een speciaal moment van te maken. Voor ons was het vooral Paula, die altijd voor ons klaar stond en met ideeën kwam. Maar ook Marcel & Richard waren fijne betrokken mensen. Aster is echt een aanrader in moeilijke tijden.

Fam. Janwarin

Het team van Aster Uitvaartzorg heeft er – door de persoonlijke, oprechte aandacht die ze ons gaven – voor gezorgd dat wij het afscheid van onze vrouw/moeder volledig naar onze wens vorm konden geven. Geen vraag was te veel en geen verzoek werd in de wind geslagen. Of het nu woensdagochtend 07.00u, vrijdagavond 21.30u of zondagmiddag 12.00u was: het team van Aster (en in het bijzonder Paula) stond altijd voor ons klaar. Als klap op de vuurpijl beschikten we over een bezoekkamer die 24/7 tot onze beschikking stond. Geweldig! Mede hierom kijken we terug op een prachtig afscheid. Wij willen Paula, Tessa, Richard, Amy, Marcel en de rest van het team van Aster Uitvaartzorg bedanken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben. Jullie hebben ervoor gezorgd dat iets intens verdrietigs een prachtige herinnering geworden is.

Fam. Agterberg

Op 21 september 2022 overleed mijn vader na een ziekbed van c.a. 5 maanden.
Op 28 september was de uitvaart, verzorgd door Mieke van Aster – uitvaart.

Na het eerste gesprek met Mieke op de dag van overlijden hadden mijn broer, mijn moeder en ik hetzelfde gevoel. Als er EEN DING belangrijk is in een heftig emotionele periode rond het sterven van een dierbare is het “de klik”, en die was er.

Een aantal gesprekken en mailwisselingen volgden en binnen korte tijd is e.e.a. goed geregeld. De uitvaart verliep 200 % naar tevredenheid, een uitvaart die recht deed aan het leven van mijn vader en daardoor het verdriet enigszins verzacht heeft.

De inbreng van Mieke en haar collega’s was van grote waarde. Het idee van Mieke om Elstar- appels mee te geven aan de mensen die op de uitvaart kwamen, omdat mijn vader vroeger een groente- en fruitwinkel had, was de kers op de taart.

Tot slot was mijn zoon en de oudste kleinzoon van de familie zeer dankbaar dat hij “zijn opa” op de laatste rit mocht begeleiden als chauffeur van de rouwauto.

Kortom, wij zijn buitengewoon tevreden over de passie die Aster tentoonspreid in een periode ,die je NOOIT meer over kunt doen, maar voor ALTIJD in de herinnering blijft.

Ron Agterberg
Zoon van de overledene.

Fam. Mos

“Tessa Hendriks van Aster Uitvaartzorg is een absolute topper in haar vakgebied! Respectvol, betrokken, persoonlijk zijn de woorden die bij haar passen. Ze luistert naar de wensen van de nabestaanden, draagt goede ideeën aan, maar werkt vooral samen met de nabestaanden aan een persoonlijke uitvaart. Ik was onder de indruk hoe snel zij een beeld kan vormen van de overledene en dat prachtig kan verwoorden tijdens een uitvaartdienst. Ze neemt de tijd voor je, ze staat altijd klaar voor je en is vanaf het begin heel duidelijk over wat er wel en niet kan en ook wat de kosten zijn. Veel mensen denken helaas nog dat bij een overlijden ook de uitvaart verzorgd moet worden door de uitvaartverzekering, maar gelukkig is dat niet zo! Ik heb nu twee uitvaarten (helaas) moeten organiseren, waarbij de eerste door een grote uitvaartverzekering is begeleid en de tweede door Aster uitvaartzorg. Wat een verschil in betrokkenheid, persoonlijk contact en duidelijke uitleg over de vele mogelijkheden die er zijn. Ik raad Aster Uitvaartzorg met een gerust hart aan iedereen aan.”

Fam. Hermsen

“Een prettige open begeleiding, met oog voor details en goede adviezen. Verder was er een goed contact en een zeer snelle reactie op onze vragen. Ook wat betreft het benodigde drukwerk hebben we gebruik gemaakt van mevrouw Hendriks waarbij voor al onze wensen snel de juiste oplossingen werden gevonden. Wij kijken met voldoening en tevredenheid terug op onze uitvaart, mede door de goede begeleiding is het verlopen zoals wij het graag wilden.”

Fam. Sertons

“Met weinig woorden weet Tessa met haar collega’s precies de juiste dingen op het juiste moment te doen. Door haar rust en kundigheid hebben we ons erg gesteund gevoeld.”

Fam. Seeling

“De zeer persoonlijke betrokkenheid gaf ons een zeer goed en warm gevoel en dat er bij de uitvaart uitspraken kwamen die wij terloops in onze gesprekken hadden geuit vonden wij helemaal geweldig. Wij kunnen alleen maar zeggen dat wij een zeer warm en gevoelig afscheid hebben kunnen nemen en hebben en zullen Aster uitvaartzorg zeer zeker aanbevelen aan anderen. Nogmaals onze dank voor deze zorg. Fam. Seeling.”

Fam. Groeneweg

“De begeleiding hebben wij in alle opzichten als persoonlijk, professioneel en betrokken ervaren. Ook de nazorg en afhandeling waren zorgvuldig en transparant. Precies wat je nodig hebt in zo’n periode.”

Fam. van Beek

“Beter hadden we het niet kunnen treffen met Tessa Hendriks. Haar persoonlijkheid, haar luisteren, haar efficiency, haar accuratesse, haar meedenken, haar vermogen mee te bewegen en slagvaardigheid… tja, we hebben eigenlijk een mooi lot uit de loterij gekregen.”

Fam. Opdam

“We hadden snel, goed en geregeld contact. Al voorafgaand aan het overlijden. Dat was even wennen, maar bleek later heel prettig. We konden goed nadenken over wat we wel en niet wilden en daar met Tessa over spreken, die met bruikbare suggesties kwam. Het werd een zeer indrukwekkende en persoonlijke uitvaart vanuit brasserie De Boerderij in Arnhem (we hebben ook veel waardering voor het personeel daar!). De bijeenkomst was helemaal zoals we dat wilden, het rondde het afscheid af.

Ook de verzekeringen heeft Aster Uitvaartzorg goed afgehandeld. Dat kan trouwens ook als je verzekerd bent bij zo’n grote maatschappij die alles volgens hún standaard regelt. Wij waren blij dat we het op ónze manier konden regelen, met de hulp van Tessa.”

Fam. Kosman

“Tessa heeft ons geweldig bijgestaan met al onze vragen en heeft ons volledig ontlast met haar adviezen en de door haar ondernomen acties. Ook de crematieceremonie is respectvol, zeer persoonlijk, warm, indrukwekkend mooi verlopen welke door Tessa is georganiseerd en begeleid. Wij zijn haar daar ook zeer dankbaar voor.”

Fam. Schneider

“We hebben Tessa Hendriks ervaren als een zeer betrokken en daadkrachtige persoon. Neemt de tijd en de rust om alles te regelen. Voert een plezierige regie tijdens en na de uitvaart. Goede mensen en partijen om haar heen; we waren zonder enige twijfel in goede handen in deze tijd.”

Fam. Hommersom

“Dankzij Aster Uitvaartzorg hebben wij een warm en liefdevol afscheid gehad van onze broer John. Tessa heeft op een indrukwekkende manier het leven van mijn broer verwoord. Je kon tussen de regels doorlezen. Een vrouw die haar vak verstaat, warm en betrokken is en met je meedenkt. Wij voelen ons enorm gesteund. We hopen dat het nog lang duurt maar indien nodig weten we Aster Uitvaartzorg te vinden. Tessa Hendriks en Richard Rikken dank voor jullie goede zorgen.”

Fam. Vink

“Uitvaartverzorgster Tessa heeft werkelijk alles in het werk gesteld om de uitvaart geheel volgens wens te verzorgen. Zij is een warme persoonlijkheid met oog en oor voor haar cliënten. Van het vervoer naar de plechtigheid, tot aan de asbezorging aan huis heeft ze zich voor de volle 100% ingezet. Bij het laatste bracht ze een presentje mee in de vorm van luxe chocolaatjes, en nam nog rustig de tijd om na te praten. Zij verdient een dikke 10+. “

Fam. Joosten

“Door de goede, fijne en warme begeleiding van Tessa, is het een zeer warme en persoonlijke uitvaart geworden. Dit gaf ons veel steun en blijft een mooie herinnering aan een toch zeer zware tijd! Het gesprek met Tessa een aantal weken na de begrafenis was zeer bijzonder, we hebben met zijn allen terug kunnen kijken op een mooie, warme uitvaart en het was een fijne afsluiting van deze moeilijke periode.”

Fam. Driesen

“Het is alweer enkele weken geleden dat onze geliefde vriend Henk is overleden. Het gemis is enorm, maar de voldoening is onvoorstelbaar. De manier dat hij zelf alles heeft voorbereid en geregeld heeft. Al zijn wensen die hij had heb jij tot in de puntjes verzorgd. Het komt niet vaak voor dat iemand zo gedetailleerd zijn uitvaart regelt. Wij vonden het een eer hem daar bij te helpen.

Jij bent meerdere malen bij hem geweest, deze weg heb je zo mooi in je blog beschreven zo uitzonderlijk en liefdevol. Wij zijn je erg dankbaar voor al hetgeen je voor Henk en ons heb gedaan.

Bedankt. Liefs Henny & Margriet”

Fam. Bouwmeister

“Gisteren een verdrietig, waardig maar ook heel mooi afscheid gehad van mijn schoonvader. Tessa heeft ons super fijn, heel duidelijk en op een rustige manier mooi begeleid door de afgelopen hectische week. Onze inbreng en haar aanvullingen en verbindingen die ze heeft aangebracht zowel in de kerk als tijdens de crematieplechtigheid hebben de dag voor ons heel mooi gemaakt, precies zoals we het in onze gedachte hadden. Tessa en collega’s enorm bedankt. Wij zijn blij dat we voor Aster Uitvaartzorg hebben gekozen. Familie Bouwmeister”

Fam. Niels

“Geweldige warme sfeer en mooie contacten tijdens zeer verdrietige en emotionele dagen ok een mooi evaluatie gesprek een week na de crematie. Fantastisch!! Familie Niels”

Fam. Riebel

“Tessa heeft in september 2015 de uitvaart van mijn moeder verzorgd. Zij heeft een luisterend oor en had goede suggesties om de sobere uitvaart een waardige uitstraling te geven. De uitvaart is uitstekend door haar begeleidt en zij heeft zelfs een kort woord gesproken voorafgaand aan de begrafenis en op mijn verzoek een gedicht voorgedragen. Ondanks dat wij niet veel over het leven van mijn moeder hadden gesproken, heeft zij dit kort en uitstekend verwoord en het gedicht prachtig voorgelezen. Ik vond haar betrokkenheid op dat moment erg mooi.

Aster Uitvaart is gevestigd in Gelderland, de begrafenis vond plaats in Amsterdam. Tessa kwam bij mij thuis alles doorspreken en is ook na de begrafenis op bezoek geweest om door te spreken hoe alles was verlopen. Ik kan niet anders zeggen dan dat zij alles uitstekend heeft verzorgd. Ook de prijs voor het hele traject was meer dan netjes. Ik kan Tessa zeker aanbevelen. Mijn complimenten!

M. Riebel”

Fam. Hendriks

“Dank jullie wel. Dankzij jullie perfecte verzorging, hebben wij onze tante een waardig afscheid kunnen geven. Ze mocht 90 jaar worden, overleden in haar geboortehuis en we hebben haar van daaruit, na een mooie afscheidsviering in de kerk, naar haar laatste rustplaats gebracht.

Het was heel waardevol om dit zo te kunnen doen.

Nogmaals veel dank.

Namens haar achterblijvende familie, Wim en Trea Hendriks”

Fam. Burgers

“17 september 2014 overleed mijn man, vader, opa en overgrootvader. Mede dankzij jullie persoonlijke betrokkenheid en zorg hebben wij op een fantastische en passende wijze afscheid kunnen nemen en was de cirkel, met een afscheid zoals wij hebben mogen beleven, rond. Heel bijzonder en persoonlijk vonden wij hoe jij Tessa over mijn man, vader, opa en overgrootvader sprak tijdens de plechtigheid (crematie). Jouw toespraak en inleving heeft ons en de aanwezigen in het hart geraakt en bij ons een hele waardevol en mooi plekje gekregen.

Namens A. Burgers van Welie en naaste familie van wijlen E. Burgers, Dank hiervoor!”

Fam. Zonderop

“Een kanjer in begeleiden van de uitvaart, de mooie woorden die ze heeft gesproken. Ze heeft ons de uitvaart voor onze moeder kunnen geven die we voor moeder in gedachte hadden. Dank je Tessa.”

Fam. de Groot

“Wij hebben voor Aster Uitvaartzorg gekozen omdat wij op zoek waren naar een kleine, persoonlijke uitvaartonderneming. Deze keuze heeft ons absoluut niet teleurgesteld. De inzet van Paula, lid van het team, heeft ons gezin ,in de week na het overlijden van mijn lief, onze vader en opa en op de dag van het afscheid, als een warme deken ervaren. Haar persoonlijke benadering, advies en haar luisterend oor waren voor ons in deze verdrietige week heel bijzonder! Hiervoor onze hartelijke dank!”

Fam. Bannink

“Aster Uitvaartzorg is een heel betrouwbare en betrokken uitvaartbegeleider. Tessa Hendriks was altijd goed bereikbaar en reageerde snel op onze vragen. Ze heeft de gehele uitvaart (de organisatie van het afscheid zelf, van de rouwkaarten, de muziek, en de bloemen) heel goed en compleet voorbereid. Daarbij had ze veel aandacht voor onze wensen en kwam ze met goede suggesties voor de invulling van het afscheid etc. Wij waren blij met de warme sfeer die ze daarbij creëerde.”

Fam. Olde Kalter

“Tessa Hendriks zouden we iedereen aanbevelen. Proactief, nauw betrokken en enorm professioneel. In deze toch al lastige en verdrietige periode heeft Tessa en haar team ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes verzorgd en uitgevoerd is. In een relatief kort tijdsbestek is er een mooie band ontstaan en kijken we terug op een zeer mooi, waardig en persoonlijke uitvaart.”

Fam. Hegeman

“Ondanks het plotselinge overlijden van mijn vader heeft Tessa ons super begeleid in alles. We kenden haar niet en hadden deze uitvaartonderneming gekozen omdat het kleinschalig is. De dagen rond het overlijden zijn hectisch en Tessa met haar team regelden alles top. Ze waren op de achtergrond en lieten alles verlopen zoals onze wens was. Nu een maand naderhand krijgen wij nog heel veel positieve reacties over aster uitvaart en schrijven vele mensen de naam en telefoon op voor als er bij hun ook zoiets gaat gebeuren. De volgende keer hoeven we niet te twijfelen en gaan we weer naar Aster, natuurlijk hoop ik dat dat nog heel lang zal duren omdat je graag je familie bij je wilt houden. Nogmaals super bedankt voor alles team Aster Uitvaart???”

Fam. Kneefel

“Tijdens de wake, de laatste dagen van mijn moeder, hoorde ik van Ingrid mijn nichtje, dat zij op een uitvaartplechtigheid Tessa Hendriks “meemaakte” en haar leek Tessa ook heel geschikt voor de uitvaart van mijn moeder. Hoewel mijn moeder bij DELA de verzekering had afgesloten en wij ervanuit gingen dat deze dan de uitvaart zou uitvoeren, heb ik direct na het overlijden contact gelegd met Aster Uitvaartzorg, Tessa Hendriks.

De tip was een schot in de roos. Ondanks de hoge leeftijd van mijn moeder hadden wij het voorbereiden en regelen van de uitvaart almaar “uitgesteld”. Maar samen met Tessa hebben we toch een mooi en heel persoonlijke uitvaart kunnen maken. En helemaal passend bij mijn moeder. De samenwerking met Tessa Hendriks verliep heel soepel. Wij voelden ons vrij bij/met haar. In de voorbereiding gaf ze advies, maar liet ons ook vrij in onze eigen ideeën over de invulling en was ze flexibel in aanpassingen in de uitvoering.

Op de uitvaartceremonie zelf leidde ze het geheel op een rustige, warme en persoonlijke wijze. De “nazorg” hebben we als zeer prettig ervaren. Tot slot en zeker ook belangrijk: de zakelijke, financiële en administratieve, afhandeling was heel correct. Kortom, wij kunnen Aster Uitvaartzorg, Tessa Hendriks, van harte aanbevelen.

Tessa, heel veel dank voor je betrokkenheid en leiding.

Namens de familie, Fanja Kneefel”

Fam. van Laanen

“We waren erg blij met de hartelijke ondersteuning en professionele begeleiding van Tessa. Tijdens de voorbereiding, de crematie én de nazorg. Niet alleen gaf ze uitstekend advies en heldere uitleg, ze was er waar nodig, gaf ruimte waar nodig, ze dacht aan alles, en was altijd bereikbaar.”

Fam. Kerkhof

“Onlangs is mijn opa overleden. Eigenlijk was het al heel lang meer een goede vriend. Een sterk en eigengereid karakter uit 1925. Hij heeft NL weer mee opgebouwd na de oorlog en NL weer zien veranderen in wat het nu is. Hij is van de generatie die het financieel moeilijk heeft gehad maar is daar goed uit is gekomen. Tot kort voor zijn dood wilde hij de regie in handen houden en gaf hij mij aan hoe hij de uitvaart wilde hebben. Voor mij een lastige maar eervolle opdracht.

Opa dacht altijd dat ik alle wijsheid in pacht had maar ook nu gebruikte ik mijn grote vriend, “dokter google”. Ik liet hem altijd maar in de waan. Eerst kom je natuurlijk uit bij de grote bekende uitvaartondernemingen. Als je wat meer de tijd hebt om dit soort zaken uit te zoeken kom je er al snel achter dat ze duur en minder persoonlijk zijn. Ik kreeg meer het gevoel van sluit maar achteraan in de rij of iets dergelijks. Als iemand plots weg valt heb je waarschijnlijk geen zin om dit soort zaken uit te zoeken en kies je er uit gemak misschien voor.

Maar, het kan dus ook anders!! Na het invullen van een formulier op het internet kreeg ik contact met Tessa. Al tijdens het eerste gesprek weet ze op een warme en respectvolle manier de wensen in kaart te brengen en daar op in te spelen. Ik wist gelijk dat ik klaar was met zoeken. We hebben alles per mail en telefoon daarna besproken en geregeld. Toen ik een week of 4 later belde wist ze dat het moment gekomen was en kwam ze in actie.

Alles verliep als gewenst en toch was er flexibiliteit toen we nog wat wilde aanpassen. Zij en haar collega’s nemen de tijd. In alles heeft Tessa zich aan haar woord gehouden en ook was ze zeer betrouwbaar in de afhandeling. Achteraf voor mij persoonlijk ontzettend fijn want ik heb daardoor voor de volle 100% aan de wensen van mijn opa kunnen voldoen. Een besef wat een tijdje later komt maar wat gezien mijn band met hem ontzettend belangrijk voor mij is. Hopelijk heeft hij het mee gekregen…

Hierom kan ik niet anders zeggen dat wij erg blij zijn dat we voor Aster hebben gekozen en dat we ons hierdoor volledig op het afscheid van opa hebben kunnen richten.

William en de rest van de familie.”

Fam. Hagen

“Aangezien ik in Amerika woon, maar via ‘n familielid tijdens een vorig bezoek aan Nederland Tessa had leren kennen, was ik blij dat ik na het overlijden van mijn man contact met haar kon opnemen.

Mijn plan was om na de crematie van mijn man met de as naar Nederland te reizen om aldaar een herinneringsboom te laten planten. Ik was bezig om vanuit Amerika het een en ander te onderzoeken, toen ik me de ontmoeting met Tessa herinnerde. Na het eerste telefoongesprek met haar voelde ik me meteen gerustgesteld; Door haar kalme maar overtuigende zeer doelmatige manier van optreden, wist ik al snel hoe dat kon gebeuren.

Tessa is uitermate geschikt voor haar taak. Zij ging heel gevoelig te werk, zij luisterde goed naar onze persoonlijke wensen en ideeën, onze suggesties voor bepaalde muziekstukken, en vatte het al gauw samen in een toepasselijk programma. Zij regelde het programma op de achtergrond en sprak ook prachtige woorden tijdens de plechtigheid over een boom die voortleeft en niet sterft. Heel symbolisch was de deelname van mezelf met kinderen en kleinkinderen aan het strooien van de as en planten van de boom onder muzikale begeleiding.

Na de laatste toespraak zou het zeer toepasselijke muziekstuk IL SILENZIO gespeeld worden van de trompetspeler/componist Nini Rosso, muziek waarvan mijn man ontzettend veel hield. Tot mijn grote verbazing kwam toen de “echte” Melissa Venema te voorschijn om dit prachtig muziekstuk van Nini Rosso te spelen. Dit was een buitengewoon prachtige verrassing. Het was geweldig mooi. DAT is wat Aster-Uitvaartzorg voor ons heeft gedaan, de buitengewone onverwachte dingen om het zo aangenaam mogelijk te maken.

De persoonlijke betrokkenheid van Tessa en assistent heeft ons allemaal heel erg goed gedaan. Het was een zeer indrukwekkende gebeurtenis, waaraan wij allemaal met veel waardering terugdenken.

Heel veel dank.

Mevr. Trudy Hagen”

Fam. Gerrist

“Op 31 juli is onze vader, grootvader en overgrootvader overleden op 103 jarige leeftijd. Wij willen je hartelijk bedanken voor de uitstekende verzorging van de uitvaart. Je was zo intens betrokken en dat heeft ons allemaal heel erg goed gedaan. Je steunde ons in deze moeilijke tijd en zorgde dat we ons verdriet goed een plek konden geven. Alles was echt tot in de puntjes geregeld.

Je persoonlijke betrokkenheid bleek nog eens extra toen wij Opa bij Oma gingen bijzetten. Wij vonden het allemaal erg fijn dat je daar ook bij aanwezig wilde zijn.

Nogmaals van ons allemaal heel veel dank voor de goede zorg.

Familie Gerrist”

Fam. Waas

“Ook wij hebben Tessa, Aster Uitvaartzorg, als heel fijn mogen ervaren. Wat belangrijk is, is de tijd die wordt genomen… Het beantwoorden van vragen, zelfs de onozelste ? Prettig is ook de tijd die na de uitvaart wordt genomen… Warme belangstelling en medeleven… Wij zijn in een week twee dierbare verloren… Bizar… De begeleiding die er was van Tessa en haar compagnon hebben wij als fantastisch ervaren, chapeau. ? N. Waas”