‘Nu je niet meer bent waar je was,
ben je overal waar wij zullen gaan’

Opbaring

Thuisopbaring

Een belangrijk onderdeel van het afscheid wordt gevormd door de opbaring. Omdat de keuze van opbaren zo persoonlijk is, biedt Aster Uitvaartzorg hierin drie mogelijkheden aan.

In uw eigen huis, of in het huis van een naaste, wordt de overledene opgebaard. De huiselijke, warme sfeer is wat veel mensen aanspreekt in de keuze voor een thuisopbaring. Het kan veel betekenen voor nabestaanden als hun overleden dierbare nog een periode ’thuis’ kan zijn. Veel nabestaanden ervaren een thuisopbaring als waardevol, omdat ze in alle rust en op hun eigen tempo afscheid kunnen nemen. Een bijkomend voordeel van thuisopbaring is de kostenbesparing, in vergelijking met opbaren in een uitvaartcentrum.

Thuisopbaring kan op bijna iedere denkbare plek worden gerealiseerd. Wij denken hierin graag met u mee. Tijdens de periode van thuisopbaring zullen we dagelijks langskomen.

Uitvaartcentra

U kunt er voor kiezen uw overleden dierbare in een uitvaartcentrum te laten opbaren. Aster uitvaartzorg heeft twee eigen uitvaartcentra: in Elst en in Huissen. Daarnaast werken we samen werkt samen met diverse uitvaartcentra in de regio.

Bij de meeste uitvaartcentra spreekt u een aantal afscheidsmomenten af, zodat u de overledene kunt bezoeken. Veel uitvaartcentra hebben tevens een zogeheten ’24 uurs-kamer’ waarvan u als nabestaande de sleutel kan ontvangen: zo kunt u op ieder gewenst moment uw overleden dierbare bezoeken.

Gedeeltelijke thuisopbaring

Aster uitvaartzorg biedt ook een gedeeltelijke thuisopbaring aan. Deze vorm van opbaring is een mooi alternatief voor naasten die hun overleden dierbare op bepaalde momenten thuis willen opbaren, maar niet gedurende een lange periode.

In dit geval plannen we, volgens uw wens, een aantal momenten (dagdelen) dat wij de overledene bij u thuisbrengen. Dat gebeurt met stijlvol rouwvervoer, en wij zorgen ervoor dat de overledene een keurige plek krijgt, daar waar u dat wenst. Vervolgens heeft u alle tijd en ruimte om afscheid te nemen. Op een afgesproken tijdstip halen wij uw overleden dierbare weer op en brengen hem/haar over naar onze eigen opbaarruimte.