‘Nu je niet meer bent waar je was,
ben je overal waar wij zullen gaan’

Bent u verzekerd?

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten en zijn dus elders verzekerd. Dat betekent niet dat u verplicht bent om bij overlijden de uitvaart door de verzekeraar te laten uitvoeren. Deze keuze is helemaal aan u.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in zee te gaan met een kleine, zelfstandige uitvaartverzorger. De motieven lopen hiervoor uiteen: men ervaart de betrokkenheid van een zelfstandig ondernemer als zeer prettig, maar ook het kostenplaatje kan een rol spelen. Het blijkt namelijk dat er na afloop van een uitvaart vaak een flinke narekening volgt door de grote verzekeraars, omdat zij andere tarieven berekenen dan zelfstandig uitvaartverzorgers doen.

Ook als u elders verzekerd bent, kunt u bij Aster uitvaartzorg terecht. Wij verrekenen de kosten dan rechtstreeks met uw verzekeraar. De verzekeraar zal het gehele bedrag of een percentage van de waarde van de polis uitkeren. Door een offerte aan te vragen bij Aster uitvaartzorg kunt u zelf berekenen of dit bedrag toereikend is.

Kortom: ook als u elders verzekerd bent, kunt u een beroep op ons doen. Het is echter wel van belang dat u bij melding van overlijden doorgeeft aan uw verzekeraar dat de uitvaart zal worden verzorgd door Aster uitvaartzorg.