Aster Uitvaartzorg Facebook Aster Uitvaartzorg Twitter Aster Uitvaartzorg Emailadres

'Een afscheid als troostrijke herinnering'

Neem gerust contact met ons op

De beste wensen

08-01-2016

Ik doe niet aan ´de beste wensen´. Misschien heb ik het jarenlang geroepen aan het begin van een nieuw jaar, uit gewoonte en vaak ook vanuit oprechte bedoelingen. Maar ik begin er niet meer aan.
Wat voor de één ´de beste wensen´ zijn, zijn voor de ander te min of juist onbereikbaar. Wat maakt jouw jaar tot ´de beste´? Een succesvolle move in je onderneming? Een dure auto op je oprit?

Het stelt allemaal helemaal niets voor als je in datzelfde jaar afscheid moet nemen van iemand die je lief was. Het stelt allemaal helemaal niets voor als je in datzelfde jaar een slechte diagnose hebt gekregen. Het stelt evenmin iets voor als je leven er door een ongeluk heel anders uit is komen te zien. Alle beste dingen van de wereld kunnen juist dat wat jíj dan nodig hebt niet evenaren. Dat is onbereikbaar. En dat is niet best.

Geen ´beste wensen´ dus. Ik wens je een jaar met momenten. Mooie momenten. Liefdevolle momenten. Gezonde momenten. Momenten om te koesteren. Ook de lastige momenten zullen er zijn. De verdrietige en oneerlijke momenten worden je niet gespaard. Ook deze momenten gaan komen.

Hopelijk kan je de momenten na een maand of twaalf aan elkaar rijgen en ontstaat er een ketting die het waard is om te bewonderen of zelfs vol trots om te hangen. Omdat het jouw momenten waren die jouw jaar hebben gemaakt tot wat het is geweest.

Een fijn 2016 gewenst.


Reageer op dit artikel