Slopen en weer opbouwen!

Vrijdag 29 september was een heugelijk en historisch moment voor Huissen-Zand: de Zandse kerk werd deze dag overgedragen aan Stichting de Zandse Kerk. Deze enthousiaste stichting, gevormd door betrokkenen uit de omgeving, kan zich vanaf dit moment ontfermen over het behoud van de prachtige kerk. Vele plannen en ideeën zijn er inmiddels gevormd over de toekomstige bestemming van de kerk. Na de overdracht heeft de stichting direct een constructieve start gemaakt. De rouwkamer, die onder de naam ‘Bloesem: huis van afscheid’ fungeert, wordt momenteel aan een grondige verbouwing en renovatie onderworpen. Hiermee wordt Bloesem een volwaardig en sfeervol uitvaartcentrum, waar families uit de wijde omgeving gebruik van kunnen maken in een periode van rouw. Inmiddels is er druk gesloopt en worden de contouren van ons nieuwe uitvaartcentrum al zichtbaar!

Gedurende de verbouwing van Bloesem is als alternatief een stijlvol en warm ingerichte rouwkamer gerealiseerd in de voormalige sacristie. De komende weken kan hier gebruik van worden gemaakt voor het opbaren van overledenen. Hieronder vindt u twee impressiefoto’s:


Laatste nieuws

  • Aster Uitvaartcentrum Bemmel
    Aster Uitvaartzorg heeft haar derde uitvaartcentrum geopend. Naast de Theaterkerk, in het hart van Bemmel is het voormalige uitvaartcentrum van De Wit Dela overgenomen. Na enkele weken van opknappen en opfrissen is er een sfeervol, huiselijk afscheidshuis ontstaan. Een plek waar op eigen wijze en vooral in alle rust afscheid genomen kan worden van een overleden dierbare.
  • Open Middag Aster Uitvaartcentrum & Crematorium FineVita
    Wilt u eens een kijkje nemen in ons uitvaartcentrum en crematorium? Heeft u concrete vragen of bent u gewoon nieuwsgierig? Op zondag 26 maart zetten wij de deuren voor u open. Wandel gerust even binnen tussen 13.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan voor u klaar, we ontmoeten u graag.
  • Aster Uitvaartzorg neemt Crematorium Finevita over
    Aster Uitvaartzorg is vanaf 15 november j.l. eigenaar geworden van crematorium Finevita in Heteren. Met deze overname wil Aster haar eigen dienstverlening verder uitbreiden en is daarmee de enige zelfstandige uitvaartonderneming in de verre regio … Lees meer