Slopen en weer opbouwen!

Vrijdag 29 september was een heugelijk en historisch moment voor Huissen-Zand: de Zandse kerk werd deze dag overgedragen aan Stichting de Zandse Kerk. Deze enthousiaste stichting, gevormd door betrokkenen uit de omgeving, kan zich vanaf dit moment ontfermen over het behoud van de prachtige kerk. Vele plannen en ideeën zijn er inmiddels gevormd over de toekomstige bestemming van de kerk. Na de overdracht heeft de stichting direct een constructieve start gemaakt. De rouwkamer, die onder de naam ‘Bloesem: huis van afscheid’ fungeert, wordt momenteel aan een grondige verbouwing en renovatie onderworpen. Hiermee wordt Bloesem een volwaardig en sfeervol uitvaartcentrum, waar families uit de wijde omgeving gebruik van kunnen maken in een periode van rouw. Inmiddels is er druk gesloopt en worden de contouren van ons nieuwe uitvaartcentrum al zichtbaar!

Gedurende de verbouwing van Bloesem is als alternatief een stijlvol en warm ingerichte rouwkamer gerealiseerd in de voormalige sacristie. De komende weken kan hier gebruik van worden gemaakt voor het opbaren van overledenen. Hieronder vindt u twee impressiefoto’s:


Laatste nieuws

  • Herdenking 2023
    Samen herinneren door licht te ontsteken, naar muziek en mooie woorden te luisteren. Ieder die dat wil, mag een naam opgeven van een geliefde die wordt gemist, om deze nog eens te laten klinken. Een moment van aandacht, met na afloop koffie, thee en warme chocolademelk.
  • Open Avond Aster Uitvaartzorg
    Wat komt er op me af, na een overlijden? Wat kan ik al regelen, voordat iemand overleden is? Ik heb een uitvaartverzekering, kan ik dan bij Aster terecht? Hoe betrek ik mijn (klein)kinderen bij een… Lees meer: Open Avond Aster Uitvaartzorg
  • Inspiratiedag Afscheid & Gedenken 8 oktober
    Zoveel mensen… zoveel wensen. Zeker als het om afscheid nemen gaat. U bent van harte welkom op de Inspiratiedag om laagdrempelig alle mogelijkheden te verkennen. De Zandse Kerk presenteert zich als unieke uitvaartlocatie waar in alle rust en geheel op eigen wijze een afscheid kan worden georganiseerd. Aster Uitvaartzorg en vele leveranciers zijn aanwezig om u te informeren en inspireren. Hartelijk welkom!