Tessa Hendriks

Uitvaartleidster, eigenaresse Aster Uitvaartzorg

Mijn naam is Tessa Hendriks en woon met mijn man Richard en ons gezin in Elst. In 2013 maakte ik de overstap naar de uitvaartbranche, nadat ik drie studies had afgerond. Tijdens mijn laatste studie studeerde ik af op het onderwerp ‘uitvaartrituelen’ en begeleidde ik al gauw mijn eerste uitvaart. De ervaring was onvergetelijk: om zo van waarde te kunnen zijn voor mensen in een periode van rouw en verdriet, motiveerde mij om mijn hart te volgen. In het voorjaar van 2014 richtte ik Aster uitvaartzorg op; dit bleek de beste keuze te zijn die ik ooit had kunnen maken. In de uitvaartbranche ben ik helemaal op mijn plek.

Vanuit mijn eerdere studies heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden en ontwerpen van zeer persoonlijke afscheidsceremonies. Door middel van passende muziek, verhalen en beelden maak ik een afscheid graag tot een indrukwekkend en warm eerbetoon.

Inmiddels heb ik een fijn team van uitvaartbegeleiders samengesteld waarmee ik de uitvaarten verzorg. Ieder vanuit een eigen kracht en gebundeld tot een hecht team kunnen we vele families bijstaan en inspelen op de diverse wensen.

‘Vind je dit werk nou écht leuk?’, wordt vaak gevraagd. Leuk is niet het goede woord. Ik vind het vak ontzettend waardevol. Ik voel dat ik écht iets kan betekenen voor mensen. Dat maakt dat ik het werk wel met enorm veel plezier uitvoer. De voldoening is groot als ik merk dat ik mensen kan helpen in een donkere periode. Ik kan verdriet niet wegnemen, maar hopelijk wel iets verlichten door mensen te begeleiden in een mooi en uniek afscheid.