Richard Rikken

Allround medewerker, eigenaar Aster Uitvaartzorg

Ik ben Richard Rikken, woon samen met mijn vrouw Tessa en onze vijf kinderen in Elst. Mijn motivatie om bij Aster uitvaartzorg te gaan werken was (en is) in mijn geval een geluk bij een ongeluk. Nadat ik mijn oorspronkelijke vak in de bouwwereld na een bedrijfsongeval vaarwel moest zeggen, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik volgde de ontwikkelingen binnen Aster nauwgezet en raakte steeds meer betrokken bij de werkzaamheden die Tessa verrichtte. Door de groei van Aster ging ik op de achtergrond wat taken uitvoeren. Dit beviel heel goed. Het intrigeerde me hoezeer je van betekenis kunt zijn voor mensen, de kleinste dingen zijn soms van het grootste belang.

Binnen Aster richt ik mij op allerlei regelzaken die bij een uitvaart nodig zijn; op de achtergrond zorg ik dat alle formaliteiten perfect geregeld zijn. Ik beheer onze eigen uitvaartlocaties en daarnaast ondersteun ik onze overledeneverzorgers en assisteer ik bij uitvaarten. Geen dag is voor mij hetzelfde.

Waar ik ooit riep dat dit vak nooit wat voor mij zou zijn, heeft het leven mij geleerd dat je je soms in jezelf kunt vergissen. Of liever gezegd, dat je jezelf soms nóg beter leert kennen. Nu weet ik dat dit werk bij mij past, als mensen-mens vind ik het een eer om er te zijn wanneer het zó hard nodig is. Ik hoop me nog vele jaren binnen Aster in te kunnen zetten.