Petra Verhaaf

Uitvaartassistente en gastdame

Mijn naam is Petra Verhaaf en sinds 2018 werkzaam voor Aster Uitvaartzorg en Bloesem: ’Huis van afscheid’. Ik woon samen met mijn man Ronald in Huissen en wij hebben twee volwassen kinderen.

Vlak voor het overlijden van mijn eigen vader heb ik Tessa bij toeval mogen ontmoeten. Dit was een bijzondere ontmoeting. Zij raakte mij met haar passie en beleving over het werk binnen de uitvaartbranche. Het voelde als een jas die mij ook zou passen. Ik heb na ons gesprek het roer omgegooid en heb de jas aangetrokken.

Om nabestaanden bij te mogen staan bij een gebeurtenis die verdrietig is maar zeker ook heel waardevol, is het van belang het proces van de uitvaart geheel naar wens verloopt. Hier draag ik graag aan bij. Door mijn ervaring als manager in de zorgsector en mijn persoonlijke ervaringen maakt het dat ik aan kan voelen wanneer je er moet zijn voor nabestaanden en wanneer je juist op de achtergrond moet blijven.

Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik dat het na de uitvaart ‘niet ophoudt’. Het rouwproces van het verlies van een dierbare heeft veel impact op het dagelijkse leven. Je zet een rouwproces niet even in de kast. Het is er altijd. Mensen in deze verdrietige tijden bij te mogen staan, vind ik eervol en bijzonder om te mogen doen.