Mincke van Schuppen

Mijn naam is Mincke van Schuppen. Heel blij ben ik dat ik bij Aster mag werken en families mag helpen bij het organiseren van een mooi afscheid. Een afscheid wat past bij hen.. In een tijd waarin het leven er ineens anders uitziet, sta ik graag klaar om te helpen met wat er dan ook maar geregeld kan worden. En dat samen met een heerlijk team met gezellige en lieve mensen, ik hou ervan!

Ik ben 50 jaar en werk al best lang met mensen: zoeken naar de eigenheid van mensen is wat ik graag doe en waarom ik ervan hou om met mensen te werken. Mensen in hun kracht zetten en hen daarin ondersteunen sluit eigenlijk naadloos aan bij wat ik mag doen als uitvaartleidster in een familie. Ik help hen graag met bijvoorbeeld de vragen: hoe kom je zo dicht bij jezelf dat je echt je eigen keuzes maakt, dat je los komt van wat er van je verwacht wordt. Dat je gewoon mag doen wat je wilt en wat bij je past, juist dát maakt naar mijn idee een afscheid persoonlijk. En dat afscheid kan er wat mij betreft op alle mogelijke manieren uit zien, ik help je graag.

Als mijn hoofd een beetje vol is trek ik me het liefst een poosje terug in mijn atelier. Daar staat een draaischijf en een oven en daar leef ik me uit als pottenbakker. Ik geef lessen en maak werk wat in verschillende winkels wordt verkocht. Afscheidskeramiek (bijvoorbeeld urntjes) staan op m’n wensenlijstje om te maken, maar dat komt vanzelf: alles op zijn tijd!