Mieke Sanders

Uitvaartleidster

Mijn naam is Mieke Sanders en ik woon en leef met veel plezier in Elst. Ik ben trotse moeder van een leuke dochter die woonachtig is in Amsterdam.  

Na 15 jaar met veel plezier als directeur van een Kinderopvangorganisatie gewerkt te hebben, voelde ik dat het roer om moest en ik voor een andere uitdaging moest gaan. Werken met hart en ziel in de uitvaart dat is wat ik al jaren doe. Eerst alleen voor mijn eigen uitvaartonderneming en vanaf 15 februari 2021 ook voor Aster Uitvaartzorg. Ik heb voordat uitvaartbegeleider mijn beroep werd, verschillende uitvaarten van zeer dichtbij meegemaakt. Soms waren dit uitvaarten waarbij er zo weinig persoonlijk was. Het zou een uitvaart kunnen zijn van iedereen. Dan stonden we buiten en dacht ik: Hebben we nu iemands leven herdacht? Zijn dit de laatste herinneringen die we meenemen in ons eigen leven?

Toen Tessa mij vroeg om het team van Aster te komen versterken, heb ik wel even moeten nadenken. Wilde ik de vrijheid van het alleen werken opgeven voor werken in een team? Na een aantal fijne gesprekken die we met elkaar hebben gehad, waaruit bleek dat we over heel veel zaken hetzelfde dachten, voelde het als vanzelfsprekend om in het team van Aster te stappen. 

Als iemand is overleden moet je, ondanks alle emoties, praktische zaken gaan regelen. Maar dit hoeft echt niet allemaal binnen een paar uur. In de dagen na het overlijden zal ik de familie in alle rust terzijde staan. Bij mij is veel mogelijk, ik ken geen vaste aanpak of vaste uitvaart. Ik luister, verwoord, bied aan en denk mee. Bij mij is niets “gek”. Daarbij zit het woord “standaard” niet in mijn woordkeuze. De uitvaart is volgens mij een afsluiting van het leven dat iemand geleefd heeft en daarom staan jouw keuzes bij mij altijd centraal. Samen organiseren we het afscheid. Ik ben blij dat ik vanuit mijn expertise en liefde voor het vak bij Aster Uitvaartzorg families mag begeleiden, hierbij als vanzelfsprekend ondersteund door het hechte team van Aster.