Hartverwarmende Inspiratieavond Rouwverwerking met Muziek

Aster Uitvaartzorg zet haar deuren open voor een inspiratieavond over rouwverwerking. Ervaringsdeskundige Arjan ter Haar geeft een lezing over zijn eigen zoektocht. De lezing wordt voorzien van muziek van Elles Springs en Mark de Grauw.

Wat kun je verwachten?
Beeld je eens in dat je naar een fijne omgeving gaat waar een warme sfeer heerst. Je geniet van de live muziek, de teksten en de energie. Bijzonder maar ongrijpbaar. Beeld je nu eens in dat je naar een lezing gaat over persoonlijke ontwikkeling en verdriet. Je krijgt tools om je stemming te verbeteren en je eigen krachtbronnen te (her)ontdekken. Deze inspiratieavond is een combinatie van deze twee ervaringen. Een combinatie van luisteren en leren.

Liefde
Arjan verloor op jonge leeftijd zijn vrouw aan kanker. In deze lezing geeft hij inzicht in de stappen die hij zette om dit ingrijpende verlies te transformeren naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Hij vertelt aan de hand van zijn bitterzoete verhaal hoe dit verlies misschien wel tot het grootste geschenk in zijn leven heeft geleid. En is het echt mogelijk dat liefde zich niet laat stoppen door de dood?

Inspiratie

Wat is rouwverwerking precies? En kun je rouw wel verwerken? Hij was al lang klaar met de rouw, maar de rouw nog niet met hem. Op deze inspiratieavond geeft hij een inkijk in zijn eigen verliesproces en zoektocht langs de Riaggs, Maatschappelijk werk, Aura lezers, en praatgroepen van deze wereld. Hoe gaf hij een zingevende betekenis geven aan dit verlies? Moedige beslissingen en waardevolle ontmoetingen gaven hem uiteindelijk het antwoord.

Muziek
Muziek kan bijdragen aan verwerken van verdriet. De avond wordt opgeluisterd door de hartverwarmende klanken van Elles Springs en Mark de Grauw. Hun muziek heeft een helende werking en laat je voelen dat je leeft. Daarnaast vertelt Arjan hoe muziek hem hielp zijn verdriet te overstijgen. En hoe verbind Melissa Etheridge de rode draad nu in dit verhaal? Dat vertelt Arjan op de inspiratieavond van Aster Uitvaartzorg in Huissen.

Wanneer en waar?
Woensdag 31 oktober
‘Bloesem, huis van afscheid’
Van Wijkstraat 33 Huissen


Programma:
19:00u Ontvangst
19:30u Verlies gerichte rouwverwerking
20:30u Pauze
20:45u Herstel gerichte rouwverwerking
22:15u Einde

Wegens beperkte zitplaatsen is aanmelden noodzakelijk. Meld je vóór 29 oktober aan door een mailtje te sturen naar inspiratieavond@use.startmail.com De toegang is gratis. Tot dan!


Laatste nieuws

  • Bakkie Troost
    Een kopje koffie of thee voor iedereen die een dierbare heeft verloren: loop gerust even binnen voor een gesprekje, een stukje afleiding of troost. Ontmoeten op ontspannen wijze om het gemis, al is het maar voor even, iets te verlichten.
  • Herdenking 2023
    Samen herinneren door licht te ontsteken, naar muziek en mooie woorden te luisteren. Ieder die dat wil, mag een naam opgeven van een geliefde die wordt gemist, om deze nog eens te laten klinken. Een moment van aandacht, met na afloop koffie, thee en warme chocolademelk.
  • Open Avond Aster Uitvaartzorg
    Wat komt er op me af, na een overlijden? Wat kan ik al regelen, voordat iemand overleden is? Ik heb een uitvaartverzekering, kan ik dan bij Aster terecht? Hoe betrek ik mijn (klein)kinderen bij een… Lees meer: Open Avond Aster Uitvaartzorg