Aster Uitvaartzorg neemt Crematorium Finevita over

Aster Uitvaartzorg is vanaf 15 november j.l. eigenaar geworden van crematorium Finevita in Heteren. Met deze overname wil Aster haar eigen dienstverlening verder uitbreiden en is daarmee de enige zelfstandige uitvaartonderneming in de verre regio met een eigen crematorium. Aster kan hierdoor nabestaanden geheel en in eigen beheer ontzorgen: van de gehele uitvaart tot en met de crematie.

Crematorium Finevita is in 2018 geopend als een nieuw en goed betaalbaar concept voor crematies. Het huiselijke crematorium heeft geen aula of koffiekamer maar enkel een familieruimte voor een intiem samenzijn voorafgaand aan de crematie. FineVita is zeer geschikt om na een ceremonie en/of samenkomst op een eigen plek naar keuze, het laatste moment in besloten kring te delen. De invulling van dit laatste moment is geheel aan de familie.

De locatie biedt ruimte aan maximaal 25 gasten per uitvaart en is vanaf de opening in 2018 direct druk bezet geweest. De kleinschaligheid en de sfeervolle setting spreken veel nabestaanden aan. De kleine opzet maakt ook dat de tariefstelling van de crematies erg gunstig is ten opzichte van de ‘grotere’ crematoria. Bovendien zijn crematies zeven dagen per week, 24 uur per dag mogelijk.

In de lente van 2023 zal er een open dag worden georganiseerd om eenieder die dit eens interessant vindt, een kijkje te laten nemen. Mocht er al eerder belangstelling zijn om eens langs te komen, dan is dit op afspraak altijd mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.finevita.nl of www.aster-uitvaartzorg.nl.