Aster Uitvaartzorg Facebook Aster Uitvaartzorg Twitter Aster Uitvaartzorg Emailadres

'Een afscheid als troostrijke herinnering'

Neem gerust contact met ons op

Afstand overbrugd

24-12-2020

Hij hield ontzettend van orgelmuziek. Hoe bombastischer, hoe beter. Maar zijn eigen kerk liet helaas in deze tijden maar 20 mensen toe. Zijn kring was vele malen groter. Op de dag van zijn overlijden leek zijn familie even voor een dilemma te staan: hoe kon toch de hele familie bij de dienst worden betrokken? Hoe kon je toch nabijheid ervaren, zo hard nodig in deze tijd?

De oplossing werd snel gevonden. De kerkdienst startte om klokslag 11 uur op twee locaties tegelijk: de naaste familie zat in de kerk en de overige genodigden in de aula van ons uitvaartcentrum in Elst. Zij keken via een livestream mee. De dienst in de kerk werd afgerond na een half uur, waarna de naaste familie en de overledene ook naar Elst trokken. Onderwijl was er een koffiemoment voor de aanwezigen aldaar. Om 12 uur werd de dienst hervat: dit maal met de hele groep compleet, uiteraard op veilige afstand van elkaar. Maar de afstand werd overbrugd door ieders aanwezigheid. Door het praatje na afloop. Het kopje soep en warme broodjes waar hij zo dol op was. Ook de lunch vond plaats op veilige afstand. Maar het kon wél.

Soms moet je inventief zijn. Dit jaar hebben we veel verloren maar ook veel nieuwe inzichten gewonnen. Een afscheid op afstand kan voelen als nabij. Met de juiste intenties, aandacht en de nodige dosis creativiteit. Zo wordt iedere afstand overbrugd.


Reageer op dit artikel