Aster Uitvaartzorg Facebook Aster Uitvaartzorg Twitter Aster Uitvaartzorg Emailadres

Een afscheid als troostrijke herinnering

Neem gerust contact met ons op

Opbaring

Een belangrijk onderdeel van het afscheid wordt gevormd door de opbaring. Omdat de keuze van opbaren zo persoonlijk is, biedt Aster Uitvaartzorg hierin drie mogelijkheden aan:

Thuisopbaring
In uw eigen huis, of in het huis van een naaste, wordt de overledene opgebaard. De huiselijke, warme sfeer is wat veel mensen aanspreekt in de keuze voor een thuisopbaring. Het kan veel betekenen voor nabestaanden als hun overleden dierbare nog een periode ‘thuis’ kan zijn.Veel nabestaanden ervaren een thuisopbaring als waardevol, omdat ze in alle rust en op hun eigen tempo afscheid kunnen nemen. Een bijkomend voordeel van thuisopbaring is de kostenbesparing, in vergelijking met opbaren in een uitvaartcentrum.

Thuisopbaring kan op bijna iedere denkbare plek worden gerealiseerd. Wij denken hierin graag met u mee. Tijdens de periode van thuisopbaring zullen we dagelijks langskomen.

Uitvaartcentra
U kunt er voor kiezen uw overleden dierbare in een uitvaartcentrum te laten opbaren. Aster uitvaartzorg werkt samen met diverse uitvaartcentra in de regio. Wij hebben ook een eigen uitvaartcentrum tot onze beschikking: ‘Bloesem: huis van afscheid.’

Bij de meeste uitvaartcentra spreekt u een aantal afscheidsmomenten af, zodat u de overledene kunt bezoeken. Veel uitvaartcentra hebben tevens een zogeheten ’24 uurs-kamer’ waarvan u als nabestaande de sleutel kan ontvangen: zo kunt u op ieder gewenst moment uw overleden dierbare bezoeken.

Gedeeltelijke thuisopbaring
Aster uitvaartzorg biedt ook een gedeeltelijke thuisopbaring aan. Deze vorm van opbaring is een mooi alternatief voor naasten die hun overleden dierbare op bepaalde momenten thuis willen opbaren, maar niet gedurende een lange periode.

In dit geval plannen we, volgens uw wens, een aantal momenten (dagdelen) dat wij de overledene bij u thuisbrengen. Dat gebeurt met stijlvol rouwvervoer, en wij zorgen ervoor dat de overledene een keurige plek krijgt, daar waar u dat wenst. Vervolgens heeft u alle tijd en ruimte om afscheid te nemen. Op een afgesproken tijdstip halen wij uw overleden dierbare weer op en brengen hem/haar over naar onze eigen opbaarruimte.

Uitvaartmogelijkheden

Begrafenis met opbaring in uitvaartcentrum

Een afscheid in een uitvaartcentrum naar keuze. Samen werken we toe naar een passende en waardevolle begrafenis.

meer...

Begrafenis met thuisopbaring

Thuis afscheid nemen, in alle rust en een vertrouwde omgeving.

meer...

Crematie met opbaring in uitvaartcentrum

Afscheid nemen in een sfeervol uitvaartcentrum, als voorbereiding op een waardige crematieplechtigheid.

meer...

Crematie met thuisopbaring

De laatste momenten samen: Aster uitvaartzorg verzorgt met liefde een thuisopbaring in een ruimte naar uw wens.

meer...